Aktuellt

Semrén & Månsson förvärvar GAJD arkitekter

Pressrelease

Magnus Månsson, Mikael Nädele/Foto: Sarah Nyman

Semrén & Månsson Group förvärvar GAJD arkitekter och tar därmed gemensamt ett stort kliv in i framtiden:
– Vi stärker och fördjupar vårt erbjudande och blir riktigt konkurrenskraftiga med spetskompetens inom den växande sektorn för befintliga miljöer, säger Magnus Månsson, koncernchef Semrén & Månsson Group.

GAJD arkitekter har en gedigen erfarenhet av såväl kommersiella projekt som kulturhistoriska projekt från olika tidsperioder liksom flera slottsarkitektuppdrag. På senare år har GAJD Arkitekter arbetat med ombyggnad och renovering av flera av Göteborgs mest ikoniska byggnader, däribland Göteborgs Rådhus och Sjöfartsmuseet Akvariet. Tillsammans med dotterföretaget Ateljé Arkitekten i Skara sysselsätter företaget närmare 30 medarbetare.

Med förvärvet av GAJD arkitekter tar Semrén & Månsson Group ett nytt stort steg i ett pågående förändringsarbete som är långsiktigt, affärsdrivet och fyllt av framtidstro.

GAJD arkitekter är oerhört duktiga på befintliga miljöer och kulturbyggnader, en sektor som växer. Tillsammans blir vi starkare och får en tung och unik spetskompetens i de kulturhistoriska projekten. Det är en satsning på framtiden som stärker och fördjupar våra värdeskapande erbjudanden, säger Magnus Månsson, koncernchef Semrén & Månsson Group.

GAJD arkitekter kommer att behålla sitt varumärke och flyttar till Semrén & Månsson Groups huvudkontor, där företaget nu blir en del av verksamheten:

– Det känns både lustfyllt och spännande och vi ser detta som en logisk utveckling av vår verksamhet. Semrén & Månsson Arkitekter har precis som vi en hög ambition med sin arkitektur och nu börjar vår gemensamma resa med att gifta ihop två företagskulturer och dra nytta av våra respektive kompetenser, säger Mikael Nädele, VD och delägare GAJD arkitekter.

De två andra delägarna på GAJD arkitekter, Gertrud Gudmundson och Magnus Englund, kommer liksom Mikael Nädele att fortsätta att arbeta i den dagliga verksamheten.